Poort80

Voordelen maatwerk software

6 voordelen van maatwerk software

We leven in een wereld waarin steeds meer geautomatiseerd wordt. Voor vrijwel elk proces is software beschikbaar. Standaard softwareoplossingen die zo in gebruik te nemen zijn. Soms zal standaard software de beste oplossing bieden, maar soms is er ook duidelijk winst te behalen door de inzet van maatwerk software. Maatwerk software is software die speciaal voor jouw bedrijf is ontwikkeld zodat het naadloos aansluit bij jouw eisen, wensen en behoeften. In de hedendaagse wereld is authenticiteit en onderscheidend vermogen van groot belang voor veel bedrijven waarmee ook de inzet van maatwerk software steeds belangrijker lijkt te worden. Maatwerk software biedt verschillende voordelen voor bedrijven, haar werknemers, en haar klanten. Dit zijn de zes belangrijkste voordelen van maatwerk software, of hoe wij het liever noemen: “perfect passende software”. 

 

1. Onderscheidend vermogen

Fabrikanten van standaard software maken hun pakketten op zo’n manier dat ze door zoveel mogelijk organisaties gebruikt kunnen worden voor algemene doeleinden en op een uniforme manier. Dat kán goed werken, maar het vereist wel dat de organisatie zich aanpast aan de software. Als je unieke, innovatieve bedrijfsprocessen hebt dan is dit vaak geen optie. Je zult deze unieke bedrijfsprocessen dan moeten aanpassen zodat deze aansluiten bij de software. Bij maatwerk software is dit niet nodig. Deze software is namelijk perfect passend gemaakt voor jouw bedrijf en is speciaal ontwikkeld zodat het naadloos aansluit op je bedrijfsprocessen. De software wordt aangepast aan je bedrijfsprocessen, en dus niet andersom. Jouw unieke werkwijze blijft behouden wat jou de mogelijkheid geeft je te onderscheiden van de concurrentie.

 

2. Koppelingen met andere systemen

Bij standaard software ben je afhankelijk van de bereidheid van de leverancier om nieuwe koppelingen met andere systemen te faciliteren. Hierdoor zal het niet altijd mogelijk zijn om de systeemkoppelingen te maken die je graag zou willen. Bij maatwerk software heb je echter zelf invloed op de functionaliteiten en koppelingen die gerealiseerd worden. Maak je dagelijks gebruik van software van derden, zoals bijvoorbeeld een boekhoudpakket, een betalingssysteem, een tekstverwerker of een e-mailprogramma? De software wordt zo ontwikkeld dat deze naadloos aansluit bij je huidige – en toekomstige – bedrijfsprocessen en werkzaamheden. Dit minimaliseert de kans op fouten en inefficiënties en zorgt ervoor dat jij en je werknemers dagelijks op een prettige manier productief kunnen werken.

 

3. Toekomstbestendig / wendbaar

Door software modulair op te bouwen en gebruik te maken van losse componenten kan het op een later moment eenvoudig herschreven worden zonder dat de systemen die er gebruik van maken daar hinder van ondervinden. Zo kan bij een uitbreiding van of een differentiatie binnen jouw bedrijf de software eenvoudig worden aangepast aan de nieuwe bedrijfsprocessen. Op deze manier groeit maatwerk software mee met jouw organisatie, los van – of naadloos aansluitend op – andere systemen. Maatwerk software biedt bij het huidige ontwerp, maar ook in de toekomst de beste oplossing voor jouw bedrijf. Of de business nu groeit, krimpt of door de jaren heen gewoon verandert, met maatwerk software blijf je als bedrijf wendbaar.

 

4. De kosten zelf in de hand

Bij de ontwikkeling van maatwerk software bepaal jij welke functionaliteiten wel en niet belangrijk zijn en alleen voor die functionaliteiten betaal je. Je hebt de kosten zelf in de hand. Standaard software biedt wellicht niet alle functionaliteiten waar je behoefte aan hebt of het biedt juist functionaliteiten waar je geen behoefte aan hebt, maar wel voor betaalt. Maatwerk software wordt speciaal voor jou ontwikkeld en dus bepaal jij welke functionaliteiten echt belangrijk zijn en alleen voor deze functionaliteiten betaal je. Niets meer, niets minder. Jij zit aan het roer en hebt de kosten zelf in de hand.

 

5. Korte introductietijd werknemers

Als je nieuwe software in gebruik neemt, is het niet alleen belangrijk dat je hiermee snel en efficiënt kunt werken, het is ook belangrijk dat het systeem gebruiksvriendelijk is en werknemers zich er thuis in voelen. Daarom wordt maatwerk software in nauwe samenwerking met alle betrokkenen ontwikkeld. Zo sluit de software niet alleen naadloos aan op jouw specifieke bedrijfsprocessen, ook de look en feel ervan wordt ontwikkeld naar jouw stijl en jouw wensen. Om deze reden zijn de systemen gebruiksvriendelijk en zullen deze direct vertrouwd aanvoelen bij de werknemers. Zij herkennen de processen direct waardoor de introductietijd kort zal zijn en je direct kunt profiteren van de efficiency voordelen die maatwerk software biedt.

 

6. Wij zeggen liever “perfect passende software”

Standaard software wordt gezien als een betrouwbare, veilige keuze. Het is immers veelvuldig getest waardoor eventuele fouten eruit zijn gehaald. Daarnaast houdt de aanbieder de software up-to-date. Waarom zou je dan toch kiezen voor de maatwerk software van DSE Software? Omdat wij maatwerk software aanbieden zonder concessies. Bij DSE Software profiteer je niet alleen van de vele voordelen van maatwerk software, wij bieden je ook de betrouwbaarheid en continuïteit van standaard software.

Samen met jou ontwikkelen wij betrouwbare software die veelvuldig getest wordt en waarvan zowel de software als de look en feel ervan aansluiten bij jouw specifieke eisen en wensen. Na de oplevering kan de software functioneel worden onderhouden en worden doorontwikkeld waardoor het meegroeit met jouw organisatie en jouw wensen. Je kunt er optimaal gebruik van blijven maken.

Bij DSE Software profiteer je van de voordelen van perfect passende software; maatwerk software zonder concessies.

DSE Software wordt Poort80
Beste klanten, partners en bezoekers, Goed nieuws! Poort80, de nieuwste aanwinst van de MyBit Group, en DSE Software bundelen hun krachten en gaan verder onder één naam: Poort80. Met meer dan 50 software engineers en kantoren in Beverwijk en Amsterdam vormen we een gecombineerde hub binnen de MyBit Group. Binnenkort zullen we, samen met Poort80 Amsterdam, overstappen naar een gezamenlijke website, maar voor nu kunt u nog gebruikmaken van de huidige website. Meer informatie over de aansluiting van Poort80 bij de MyBit Group en de samenvoeging van DSE Software en Poort80 is te vinden op onze website: https://www.dsesoftware.nl/poort80-sluit-zich-aan-bij-de-mybit-group/.
DSE Software wordt Poort80
Beste klanten, partners en bezoekers, Goed nieuws! Poort80, de nieuwste aanwinst van de MyBit Group, en DSE Software bundelen hun krachten en gaan verder onder één naam: Poort80. Met meer dan 50 software engineers en kantoren in Beverwijk en Amsterdam vormen we een gecombineerde hub binnen de MyBit Group. Binnenkort zullen we, samen met Poort80 Amsterdam, overstappen naar een gezamenlijke website, maar voor nu kunt u nog gebruikmaken van de huidige website. Meer informatie over de aansluiting van Poort80 bij de MyBit Group en de samenvoeging van DSE Software en Poort80 is te vinden op onze website: https://www.dsesoftware.nl/poort80-sluit-zich-aan-bij-de-mybit-group/.