DSE Software

DSE Software - MyBit

Vortex bouwt maatwerkspecialist MyBit uit met DSE

DSE Software uit Beverwijk sluit zich aan bij de MyBit Group. Investeerder Vortex Capital Partners heeft grote plannen met MyBit en wil onder deze naam Nederlandse ontwikkelaars van bedrijfskritische maatwerksoftware bundelen.
 

‘De markt van de software-maakindustrie in Nederland is versnipperd’, aldus Marcel Flipse, ceo van de combinatie. Volgens hem komen kleinere en enkele grote bedrijven technisch wel uit de verf, maar zakelijk gezien valt er nog veel te winnen. De combinatie DSE Software en MyBit stelt zich op als verbinder van verschillende bedrijven in de software-maakindustrie.

De toevoeging van DSE, een specialist in Microsoft.NET en Azure met een omzet van tien miljoen euro en vijfentwintig medewerkers, is een eerste stap. Mybit, gevestigd op het mediapark in Hilversum, is met zeventig medewerkers een maatje groter.

Evert Jan de Groot, partner bij Vortex: ‘Vortex is sinds tien jaar betrokken als actieve aandeelhouder bij software- en techbedrijven. We zien in toenemende mate dat bedrijven ervoor kiezen om niet alle softwareontwikkeling zelf te doen.’

Vorig jaar maart vulde Vortex Capital Partners zijn derde investeringsfonds gevuld met 75 miljoen euro.  Veel deelnemers in deze investeerder komen zelf uit de ict. Met dit fonds richt de Amsterdamse kapitaalverschaffer zich op veelbelovende kleine en middelgrote software- en tech-ondernemingen in Nederland en met name België. Vortex heeft voor ongeveer honderd miljoen euro aan bedrijven in de portefeuille.

 

Bron: https://www.computable.nl/artikel/nieuws/development/7334166/250449/dse-software-naar-mybit-group.html